Fender Princeton Mods

Voor de Princeton hebben we een interessante modificatie ontwikkeld.

Zoals elke Princeton eigenaar weet, het clean kanaal gaat vrij snel “over de zeik” om het maar is plat te zeggen. Als je een model hebt met een lead kanaal is een veel gehoorde klacht dat dit kanaal niet echt heel universeel bruikbaar is.

Deze mod verbetert deze twee eigenschappen aanzienlijk;

  • Het clean kanaal blijft langer clean, meer detail en ietwat strakker zonder dat het echte Fender geluid geweld aangedaan word.
  • Het lead kanaal word ineens een heel stuk bruikbaarder, er is een beter definitie en de vervorming is iets minder
    “korrelig”

Als extra kan er i.p.v. de standaard 10 inch speaker een 12 inch in gemonteerd worden, die geeft zonder meer wat extra geluidsdruk en geef instant wat meer fundament in het laag. (Diverse speakers komen hiervoor in aanmerking maar het is toch vooral waar jezelf van houdt)

De eerste mods houden vooral in dat we naast en paar kleine aanpassingen in het circuit een vrij drastische aanpassing doen aan de buizen bezetting. De laatste ECC83 (Fase Splitter en Tremelo functies) word vervangen voor een 12DW7, dat is een 1/2 ECC83 en een 1/2 ECC82 in 1 buis. Zonder verder in de technische details te treden is het gevolg van deze mod dat door een ECC82 in de fase splitter sectie toe te passen we iets meer ” headroom” creëren en ook deze trap minder snel oversturen. Ook zal deze trap echt het laatste wattje uit de 6V6’en persen. Ook beteugelen we een deel van de “overtollige” en “ongewenste / nutteloze gain” die in feite de initiële symptomen veroorzaken. Deze aanpassingen in het circuit zorgen ervoor dat ineens een heel volwassen geluid uit het kleine kastje komt.  Let op, door de komst van de 12DW7 moeten er een paar kleine aanpassing in de bedrading van die buis gebeuren, je kunt dus nooit zo maar een 12DW7 i.p.v. die ECC83 prikken, dat gaat niet werken, er moet wat werk aan gebeuren.

We hebben een Princeton Reverb met deze mods staan dus kom gerust langs om het te ervaren.

Deze mod is alleen toepasbaar op de hand wired black en silver face modellen. (oa AA964 / aa1164 / B1270 chassis)

Kosten;

De mod kost incl 12DW7, klein materiaal en montage €160 incl btw en twee jaar garantie op het uitgevoerde werk. (3 mnd garantie op de buis)

Kosten van een 12″ speaker hangen sterk samen met de gekozen speaker maar om toch een prijs indicatie te geven, een Celestion Vintage 30 inbouwen kost incl de Vintage 30  kost €160 incl btw.

Zoals gewoonlijk, in geval van vragen of als je het resultaat wilt horen zoals  het nu bij ons in de shop staat; Bel of email ons gerust!

 

 

 

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien