Modificaties

Modificaties, mod, modden, pimpen, aanpassen,….Dit zij zo maar een aantal kreten die je hoort als we het hebben over het aanpassen van standaard apparatuur maar wat is het nu eigenlijk? Wel, in feite komt het erop neer dat veel muzikanten op zoek zijn naar hun “eigen sound” of “eigen signature”. Dat kan worden bereikt door je apparatuur aan te, laten, passen. Of het nu je versterker / gitaar / pre / of effecten bak is, alles is, tot op zekere hoogte, te modificeren.

Je vind je het geluid van je amp;

  • te warm
  • te koud
  • te dun
  • te dik of juist te weinig van bovenstaande,…
  • te veel hoog, mid of laag of juist te weinig van dit alles,…
  • etc etc

Vaak kan daar wel iets aan gedaan worden. Vaak is het zo dat als je aan ons uitlegt wat je mist of juist te nadrukkelijk aanwezig vind dan kunnen wij in veel gevallen dat kunnen vertalen naar een technische oplossing (lees modificatie) die nu net dat beetje extra “toevoegt” waardoor het precies de sound is die je zoekt.

Nu moeten we er gelijk bij vertellen dat het dus niet beperkt is / blijft tot gitaren of gitaarversterkers  maar dat het ook toegepast kan worden op buizen microfoons, pre amps, compressors etc etc.

Zijn er standaard modificaties?

Daar komt een typisch “polder” antwoord op t.w.; Ja & Nee 😉

Wij vinden dat elke modificatie erg persoonlijk is en dus in veel gevallen de z.g.n. standaard mods toch net weer een tikkeltje anders moeten. Het is dus gewoon van belang dat we eerst het verhaal gehoord hebben en de apparatuur waar het over gaat gezien hebben.

Hoe gaat het in zijn werk?

De beste methode is dat je langs komt met je kit, uitlegt wat er aan schort / je er aan gedaan zou willen hebben. We kunnen dan in feite direct de aanpassingen uitvoeren en je kunt dan dus ook direct horen of hetgeen wij gedaan hebben ook echt is wat je wilt.

Wat kost het?

Dat is altijd een lastige vraag omdat we niet altijd precies weten hoe lang bepaalde ingrepen duren. Van een aantal mods weten we dat inmiddels aardig en kunnen we een vrij accurate prijsopgave doen maar dat is niet altijd het geval. Het beste is dus dat je laat weten wat je wilt / langs komt met de apparatuur en dan komen we er zeker uit.

 

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien